Genieten in Friesland

Kampari ligt tussen de stad Lemmer en de vlecke Joure. Lemmer is één van Frieslands meest bekende watersportplaatsen en in de zomermaanden is het een veelbezochte badplaats met veel gezellige terrasjes.

Joure is bekend om zijn ballonfeesten. De Friese Ballonfeesten zijn een jaarlijks terugkerend spektakel, waarbij gedurende vier dagen elke dag ongeveer 70 hete luchtballonnen de lucht in gaan. Ook is Joure bekend om de befaamde Friese staartklokken en Jouster stoeltjesklokken, niet te verwarren met de klokkenstoelen in Friesland. Maar ook het pittoreske Sloten, Balk en Lemmer liggen op steenworp afstand. Sloten is de kleinste van de 11 steden van de beroemde 11 stedentocht. Bezoek ook een keer Hindelopen en geef het vrouwtje van Stavoren een hand.

Kampari ligt ook vlak bij het grootste meer van Friesland, het Tjeukemeer (op 900 meter van de camping) en het riviertje de Tjonger met zijn natuurgebieden: Brandemeer, Rottige Meenthe en de Weerribben. Hier kan men heerlijk wandelen en fietsen. Op het Tjeukemeer kunt u tevens goed surfen en zeilen. Er zijn rondom de wateren in Friesland veel watersportbedrijven waar u diverse pleziervaartuigen kunt huren. Huur bijvoorbeeld een sloep voor een dag en ontdek  Friesland vanaf het water. Ook kunt u uw eigen boot meenemen. Vlak bij de camping is een trailerhelling en u mag waterskiën op het Tjeukermeer.

Delfstrahuizen zelf heeft een mooi zandstrand aan het Tjeukemeer waar je met mooi weer lekker kunt zonnen en zwemmen. Verder zijn er een aantal kroegen en eetgelegenheden. Voor de dagelijkse boodschappen is er supermarkt in het dorp die ook op zondag open is. Je kan zelf via een gastaccount online uw boodschappen bestellen en dan staan deze klaar in de tent als je ariveert!

Lemmer Beach

Aan de kust van de voormalig Zuiderzee is de oude kustlijn nog aanwezig. Bij lemmer is een mooi strand aanwezig met een fenomenaal uitzicht over het IJselmeer. Hier kun u heerlijk genieten van het water maar ook diversen sportieve activiteiten gaan ondernemen.

Friesland heeft het!

Fietsen, watersporten en/of liever lekker languit? Dorpen, vlecken en steden met gezellige winkels, restaurants, bars en evenementen bezoeken? In Friesland kan het allemaal! En kampari is daarbij de perfecte thuis- en uitvalsbasis.